Home sweet home.

Publicerad 2014-10-30 15:01:48 i Juusse,

Vi fick åka hem igår (!!) en sån underbar känsla. Men jag ljuger om jag säger att jag inte var ett dugg nervös - för det var jag! Det var ju ändå en trygghet på sjukhuset att veta att man var omringad av kunnig personal som enbart var ett knapptryck bort och som dessutom kikade in var 4e timme med maten åt E.

Men det kändes bra när vi kom hem. Det var skönt att få se hundarna med. Vi hämtade upp pizza på vägen hem som vi åt i lugn och ro innan vi började packa upp alla väskor och presenter vi fått :) närmre sju dök Ellies farfar med fru & minsta farbror upp på besök. Det var mysigt, fram tills E lyckades dra av sig sin sond - såklart! Självfallet precis innan hon skulle ha mat med. Så det var bara att ila till sjukhuset igen och få isatt ny sond samt mata henne där innan vi körde hem igen. 

Natten har varit sådär. Ellie är en väldigt lugn & harmonisk bebis, så när hon då väl inte är helt nöjd med tillvaron tar det på redan trötta mig. Sover ju inte mer än max 1-1,5h i sträck och hormonerna man har nu efter förlossningen är ju helt sjuka. Går i princip runt med en klump i halsen hela tiden och kan gråta bara sådär, haha. Men det går bra, E har ju bästa pappan som finns där lite extra när det blir lite väl mycket. Vi grejer detta hur bra som helst :)

Ikväll kommer mamma & Peter på besök. Annars idag har jag plockat i ordning en massa, vattnat blommorna, slängt igång tvätt och dammsugat ovanvåningen. Hjärtat har fixat med veden. Man får turas om att passa E medan hon sover (vilket hon gör konstant mellan måltiderna typ, haha) och passa på. Det ska bli skönt när sonden åker för innan dess blir det ingen ordning på min sömn.

Det är mycket just nu, stor omställning såklart. Massor med papper som ska fyllas i, en del att ta itu med FK, räkna ut hur jag ska lägga upp mammaledigheten osv. allt detta samtidigt som man ska ha hand om E, handla, laga middag, städa, träffa folk och allt såntdär vardagligt. Hon ska ha mat var 4e timme, det tar runt en timme bara att mata henne och så får vi lägga tid för blöjbyte, förbereda maten och eventuellt trösta en mycket hungrig bebis. Sen där emellan ska man hinna allt och försöka sova. Välkommen till småbarnslivet ;) men som sagt, längtar till sonden åker. Underlättar nog en hel del!

Vi hörs när vi hörs, det vill säga när det finns tid & ork.

PoK




Om

Min profilbild

23årig Skånetös med intresse för bland annat inredning, kläder & matlagning :) Lycklig sambo med världens bästa Viktor och vår fina lilla flicka Ellie, som föddes i oktober -14 ♥

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela