Dag tre: Midsommarafton!

Publicerad 2010-06-30 23:45:17 i Juusse,

25 juni

Vaknade upp till solsken och fågelkvitter. Sol... är det verkligen midsommar idag? Minsann. Gick upp och åt och gjorde mig i ordning. Klockan ett droppade "gästerna" in. Så nu var det: jag, Jonas, Roger, Jessica, mamma, Peter, Janet, Jörgen, Annika, Lotta, Pernilla, Stig, Björn, Viveka och Fredrik. Midsommarmat & snaps, tjohej!

Vid tre kilade vi allihop ner till hamnen, då skulle midsommarstången fällas upp. Varje år anordnas midsommarfirande nere vid hamnen på Väddö, det är mycket trevligt. Och så gjorde jag något jag inte gjort sedan jag var liten. Jag dansade runt stången! Det var jag, Jessica, Pernilla och Veka som gjorde det. GUD vad svettigt och jobbigt det var, men ganska kul ändå :)

Sen var det tipsrunda. Och så köptes det lotter. Mamma vann på lotter och Veka vann på tipsrundan :) Jag och Lotta vann på chokladhjulet och ja, det var helt enkelt lyckat. Mamma, jag, Jessica, Jonas, Peter, Annika, Janet och Roger gick tillbaka till vår stuga för att mellanlanda medans resten gick till sin stuga. Det är nämligen så att Lotta anordnar alltid en femkamp mellan våra två stugor, som är väldigt kul :) Så vi satt och drack lite innan vi stövlade igenom skogen.

Väl framme i Stig och Vivekas stuga åt vi jordgubbar, ananas och melon + glass. Mumsi! Sen var det dags för femkampen. Kasta pil, träffa ringar på ett sådant kryss med poäng, träffa en hink med tennisbollar som man sköt med badmintonrackett, gissa personer och till sist "sockerbiten" - som innebär att du får en fastknyten sockerbit i ett snöre som du ska fiska in i munnen med hjälp av tungan. Sen satte Lotta sig och räknade ihop allt, varpå hon lade ut en massa priser på marken så får man ta vad man vill ha. Jag kom femma, så jag valde en "box" med små godispåsar typ Brio, Djungelvrål, Gott & Blandat etc.

Sen satt vi och pratade och drack lite. Pernilla och jag pratade om när hon var med på tv. Sen hade vi så kul, för både hon och jag gick och sjöng samma låt hela tiden. Så till slut sjöng vi den ihop, mest hela tiden ;) "I said whot whot in tha but. I said whot whot in tha but. You wanna put what in my but?!"

Så grillade vi lite också. Hamburgare och korv. Jag sprang in till Fredrik och Björn emellanåt för att kolla fotbollen också. Helt plötsligt var det dax för kubb. Vi spelade länge, så till slut var det mörkt. Då hämtade Björn ficklampan :) Haha! Det gick kalas. Fredrik slog ned tre kubb på ett kast! Pernilla och jag fulade oss i "pauserna". Hon härmade min skånska och jag pratade Stockholmsdialekt. Hon tyckte det var skitkul. "Kan du prata så utan att anstränga dig? Det låter verkligen äkta, haha!" I'm so good. Det var värre med hennes skånska. "Vaur ärr meina skuuurr?" hahaha.

Jag vet inte vad klockan var när jag slocknade. Men jag vet att det blev en lyckad midsommar.


Midsommarklädd.

Midsommarmat.



Fint folk.



Midsommarstång.



Pernillas kisekatt. Skrotis kallas han, men han heter något jättefint & avancerat egentligen.
Han var så kelen, men så korkad :) Typ Scooby-Doo korkad, så det blir sött liksom.
Hjärtsjuk är stackaren också, pälsen har precis börjat växa ut. Han var så himla söt!

Sockerbiten. Stig lyckades inte. Det tog tiiid för Jessica,
och Roger fixade inte heller det ;)
Jag blev åtta.

Midnattskubb.



Om

Min profilbild

23årig Skånetös med intresse för bland annat inredning, kläder & matlagning :) Lycklig sambo med världens bästa Viktor och vår fina lilla flicka Ellie, som föddes i oktober -14 ♥

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela